Nieuws

Mini bieb

Al heel lang wilde Maartje een minibieb beginnen om verschillende redenen; ze vind het leuk om mensen blij te maken en houd ervan om dingen een tweede leven te geven. Een boek lees je doorgaans maar één keer dus dan is het leuk om een ander er óók van te laten genieten terwijl je voor jezelf weer wat nieuws kunt uitzoeken. Verder houd Maartje gewoon van boeken en van lezen en door de minibieb, met een wisselend en gevarieerd aanbod, hoopt ze dat anderen dat plezier ook zullen ervaren of ontdekken. Maart 2021 was het dan zo ver, haar eigen minibieb in Ooltgensplaat.
Op de bovenste plank in de bieb staan boeken voor volwassenen. Er staat van alles en nog wat, van (streek)romans tot spannende thrillers. De variatie ontstaat doordat mensen er zelf hun eigen boeken in kunnen zetten. Inmiddels heeft Maartje een (flinke) voorraad en vult ze zelf regelmatig aan maar de meeste boeken zijn donaties van mensen uit het dorp. Geweldig vind is dat, zo is het een bied van iedereen!
De onderste plank is gereserveerd voor de kinder- en jeugdboeken. Ook hierin probeert Maartje zoveel mogelijk variatie te brengen; boeken voor verschillende leeftijden, informatieve boeken en strips. Vaak ziet ze ouders langskomen met hun peuter om een boekje om te ruilen of een stel schoolkinderen die een Donald Duck komen halen. Lezen (met je kind) is ontzettend leerzaam en goed voor o.a. de taalontwikkeling en fantasie. Daarnaast is het natuurlijk ook superleuk!
De minibieb is gratis, altijd open en je hoeft geen lid te zijn. Je mag er gewoon een boek uithalen wat je leuk lijkt om te lezen. Je mag ook een boek van jezelf ruilen maar dat hoeft natuurlijk niet.
Wil je op de hoogte blijven van de minibieb en het aanbod of wil je een keer een berichtje sturen omdat je op zoek bent naar iets specifieks? Minibieb Ooltgensplaat heeft een eigen account op Facebook en Instagram. Natuurlijk is het nóg leuker om gewoon een keer zelf te komen kijken. Van harte welkom aan de Zuid Achterweg 11!